Tips om eelt van je voeten te verwijderen

Wat is eelt precies? Eelt is een verdikking van je huid, om precies te zijn het bovenste deel ervan. Je zou ook kunnen stellen dat eelt ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt. Op verschillende plekken op je lichaam ontstaat extreme druk en wrijving. Tegen deze elementen moet je lichaam beschermd worden en daarom ontstaat eelt. Ook al is het goed dat eelt ontstaat, je lichaam wordt beschermd, toch kan het lastig zijn. Met name wanneer je er in extreme mate last van hebt. Wanneer je veel last hebt van eelt op je voeten, kan dit resulteren in extreme zweetvoeten. Wanneer er sprake is van extreme voettranspiratie, zal eelt veel vocht opnemen. Deze opname heeft een positief effect op de groei van bacterien, waardoor deze zullen toenemen.  Een lichtje aan de horizon, je hoeft er niet mee rond te blijven lopen. Het is namelijk mogelijk het eelt te verwijderen. Dit kun je laten doen door een pedicure, maar je kunt het ook zelf doen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Eelt verwijderen:

* Neem wekelijks een paar keer een voetbad. Dit zorgt ervoor dat de huid onder je voeten week wordt en daardoor gaan de poriën open. Het eelt wordt zacht en week en is dan makkelijker te behandelen. De duur van het bad moet minstens 10 minuten zijn. Voeg wat badzout of een lekkere olie/schuim aan het water toe.

* Na een heerlijk voetbad kun je het eelt gaan verwijderen. Zoals hierboven beschreven moet het eerst week worden. Als dit het geval is, kun je beginnen met je voeten te scrubben. In feite ben je dan bezig om de dode huidcellen te verwijderen. Door flink te schuren (scrubben) verwijder je ze, als extra krijg je zachte voeten.

* Dan is de tijd gekomen dat je het eelt verwijderen kunt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo worden er mesjes gebruikt om het eelt weg te snijden. Andere mensen kiezen voor een schuurband waarmee het wordt weggeschuurd. De voorkeur krijgt het gebruik van een puimsteentje of een eeltrasp/eeltvijl. Ga bij alle druk voorzichtig te werk. Haal laagje voor laagje weg, zodat er nog wel een eeltlaag achterblijft dat je voet beschermd.

* Na het verwijderen van het eelt, wordt het tijd om het voor je voeten goed af te sluiten. Als je ze gewassen hebt, moeten ze goed gedroogd worden. Daarbij mag je de huid tussen je tenen niet vergeten. Het is aan te raden je voeten hierna in te smeren met een zalf. Dit houdt de huid zacht en het voorkomt het harden worden van je huid. Je kunt speciale voetencrèmes kopen om je voeten optimaal te verzorgen.

Lees ook:

Gratis boek over de bouw en werking van het menselijk lichaam

Schrijf ook voor de grootste online bibliotheek en verdien een extra inkomen

Wat mag ik wel en niet tijdens de zwangerschap?

Wat kun je doen aan zwangerschapskwaaltjes?

Voortplanting; de bevalling, geboorte