Hoe word je de beste?

Succes en beter worden, is voor een deel afhankelijk van talent. Wanneer je weinig talent voor iets hebt, zul je onmogelijk de beste kunnen worden. Je kunt er wel veel beter in worden. Het is echter jammer om hard te werken aan een afwezig talent. Je kunt beter tijd en energie steken in de punten waar je al sterk in bent. De titel van dit artikel is daarom ook: “Hoe word je nog beter in wat je doet?” Het verder lezen van dit artikel suggereert dat je je aanwezige talent wilt ontwikkelen.

Vaak zie je bij succesvolle mensen alleen het succes dat ze hebben, niet de tijd en energie die ze besteden om heel erg goed te worden. Net als een topvoetballer (of andere topsporter), werken succesvolle mensen net zo lang aan iets, totdat ze succes hebben en dan nog gaan ze door. Laat je dus niet misleiden door het succes. Denk niet; dat kan ik nooit! Het succes van succesvolle mensen is het topje van de ijsberg. Het deel wat je niet ziet is het harde werken en het constant willen verbeteren van de resultaten. Er zijn vier manieren die ervoor zorgen dat ook jij nog beter kunt worden, waar je al goed in bent:

  1. Hou je mindset open
  2. Blijf jezelf stimuleren
  3. Wees nooit tevreden
  4. Zoek advies

Hou je mindset open
Mensen die heel erg goed zijn en succesvol zijn, zijn constant op zoek naar kansen om zichzelf te verbeteren. Denk nooit dat je de top van je kunnen hebt bereikt. Wees ook niet teleurgesteld als je een tegenslag te verwerken hebt. Ervaar de tegenslagen als leermomenten om nog beter te worden. Analyseer de tegenslagen en je komt de volgende keer nog beter beslagen ten ijs. Ook als alles goed blijft gaan is er altijd een kans om jezelf te verbeteren. Hou je ogen en oren open voor nieuwe kansen om jezelf te verbeteren. Ga praten met mensen die een hele andere levensvisie hebben. Vaak biedt dat hele nieuwe ontwikkelkansen.

Blijf jezelf stimuleren
Je wordt beter en ervaart meer succes als je slimmer en handiger wordt. Blijf dus altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, vraag aan andere (liefst slimme) mensen hoe zij problemen oplossen en vraagstukken aanpakken. Lees boeken en artikelen en bezoek symposia, workshops en trainingen om jezelf steeds te blijven stimuleren.

Wees nooit tevreden
Je moet blij zijn met wat je hebt bereikt. Wees echter nooit tevreden met wat je hebt bereikt. Er zijn namelijk altijd manieren om jezelf te blijven ontwikkelen. Wanneer jezelf niet blijft ontwikkelen, raak je zelfs achterop.

Zoek advies wanneer je iets niet weet, of kunt
Zoek voor elk onderdeel van je leven advies. Er is altijd wel iemand in je kennissen-, vriendenkring of familie waar je advies over uiteenlopende zaken van je leven kunt inwinnen. Vraag je vriend die websites bouwt, hoe je het beste een website kunt starten. Vraag een fysiotherapeut in je familie welke oefeningen je kunt doen, om rugpijn te voorkomen. Advies vragen, betekent echter niet dat je direct het advies moet opvolgen. Denk goed na over de adviezen die je krijgt. Weeg de adviezen af en haal eruit wat voor jou goed werkt!

Tenslotte
De punten genoemd zijn wel erg logisch en wellicht weet je ze allemaal al. Meer succes ervaren en beleven is echter niet gebaseerd op wat je weet. Meer succes ervaren is het gevolg van wat je doet. Vergelijk het met stoppen met roken, weten dat stoppen met roken goed is voor je gezondheid levert geen betere gezondheid op. Het daadwerkelijk stoppen met roken, levert een betere gezondheid op! Wanneer je zou doen wat je wellicht al lang weet, ervaar je nog meer succes in je leven!

Lees ook:

Loop geen inkomsten mis, schrijf over hobby, werk of studie en verdien extra inkomsten!

Bepaal je levensdoel, de zin van je leven

Goede doelen opstellen en doelstellingen bepalen

De kracht van discipline en doorzettingsvermogen; discipline zorgt voor succes

18 bespaartips en een passief inkomen opbouwen

Bronnen:

www.pickthebrain.com
www.pickthebrain.com/continuously-increase-productivity-by-embracing-the-optimization-mentality